onsdag, februari 10, 2010

Selektivt minne?

I måndags ägnade jag en del av Lazers sovtid åt att bläddra i gamla klubbtidningar. Jag var ju under ett antal år redaktör för Tyresö BKs tidning "Gläfset" (som för övrigt ligger vilande numera, synd tycker så klart jag) och under den tiden skrev jag så klart en del mer eller mindre intressanta texter i tidningen. Även efter min flytt skötte jag redaktörssysslan på distans ett tag och bidrog med material... Anledningen till denna promenad längs minnes-boulevarden, var att jag letade efter ett par specifika texter som jag tänkte återanvända i min nuvarande klubbs tidning. Det tog längre tid än planerat, dels för att jag först inte hittade det ena alstret (mycket av detta är så gammalt så jag har inget kvar i datorn) och dels för att jag faktiskt förlorade mig lite i historiken och hittade saker som jag själv glömt bort att jag varit med om, t.ex. ett mycket turbulent extra årsmöte i distriktet. Försöker fortfarande dra mig till minnes exakt vad som hände (utöver det jag hade skrivit om) men det är blankt!!

Saker jag däremot minns är t.ex. den söktävling vi traditionellt hade i januari månad. Ända tills det året då det var tö på lördagen, frös på under natten och varken tävlande eller funktionärer överhuvudtaget höll på att ta sig till klubben... för att inte tala om planernas skick... Efter det lade vi ner allt vad tävlingsverksamhet heter i december-mars (vi hade en lydnadstävling i mars också).

En annan sak som är rätt intressant apropå minne är musik och platser. När vi körde uppåt landet för att hämta Lazer passerade vi (som alltid) Nyköping där jag bodde i nästan 4 år. Det var ganska "omvälvande" år i mitt liv på många sätt och när det dessutom spelades en låt på radion som väldigt starkt är förknippad med den tidsperioden (åtminstone för mig), var det inte utan att det var mycket som fladdrade runt i min hjärna. Det ligger mycket i det där med att man minns de riktigt bra eller riktigt dåliga sakerna bäst!! Om vi bortser från det ovannämnda mötet då, som jag uppenbarligen inte alls kommer ihåg, fast det var ju senare i livet.

Har börjat kika på de hemuppgifter vi fick för agilityinstruktörsutbildningen och på något sätt måste jag ju hinna tråckla ihop dem de närmaste dagarna, det är väl Lazers sovpauser jag får ta och se till att utnyttja!

1 kommentar:

Lotta sa...

Musik (och dofter) är onekligen bra på att framkalla minnen.