söndag, januari 06, 2008

Göteborg Tur o Retur

Tja, det var nog tur ändå att det var idag jag skulle till Göteborg och MyDog. Med tanke på gårdagens väglag så hade det knappast varit någon "hit" att köra bil den sträckan igår.

Idag var det i alla fall plusgrader så vägsaltet hade "bitit", det var bitvis ganska moddigt och jobbigt, men fram kom jag - om än lite långsammare än normalt. Stundtals gick det i 70 på motorvägen. Better safe than sorry och jag var i alla fall ute i hyfsat god tid.

Det var många anmälda i freestyle klass I så den var delad i två där jag skulle döma den ena tillsammans med 2 domarkollegor. I freestyle får arrangören välja på att ha 2, 3 eller t.o.m 4 domare. I klass I var vi 3 domare. I klass II och III hade arrangören (Göteborgs HU) valt att "slå på stort" eftersom vi ändå var 6 domare på plats och provade att ha 4 domare. I klass I var det, som vanligt, stor variation på ekipagen. I klass II var det lite jämnare och i klass III - där kändes det "jättejämnt". Alla 3 startande gjorde kanonfina program och åtminstone jag, kan ju inte svara för mina domarkollegor, konstaterade att här fick man verkligen vara uppmärksam på de om än små så dock missar, som förekom.

När tävlingarna var avslutade blev det en sen lunch och så ett varv bland försäljningsstånden. Redan vid HUND2007 i december spanade jag in en bädd nämligen, en "biabäddskopia", för ett rimligt pris. Jag var dock inte så sugen på att släpa på den på flyget (tur var ju det, med tanke på hur den hemresan blev) så jag frågade om företaget ifråga skulle ha monter även i Göteborg och när svaret var ja, så var beslutet definitivt taget. Tanken med denna bädd är att den ska in i en av kojorna i hundhuset vid hundgården (vårt "hunddagis"). Otto har nämligen bestämt sig för att alla filtar och fällar vi lägger ut där är till för att han ska slita sönder dem. Det blir lite dyrt i längden med en filt om dagen! Nu återstår att se om han låter den här bädden vara, eller om jag har köpt en extremt dyr tuggleksak...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tippar på extremt dyr tuggleksak. ;-)