onsdag, januari 23, 2008

Reflexer är bra!

Ikväll har jag varit ute och joggat med Otto igen. Vi är ju väl påhängda med reflexer, jag och lillebror. En kort sträcka springer vi på en lite mer trafikerad väg, i övrigt är det mest på cykelvägar och mindre vägar. Idag mötte vi 2 killar på den lite mer trafikerade vägen - nästan totalt mörklagda. De enda reflexer de hade på sig var de som satt insydda i träningskläderna och det var inte mycket. Dessutom sprang de på fel sida. När jag växte upp och var med i "Barnens trafikskola" (med Anita och Televinken) så fick man lära sig att gå på vänster sida så att man möter bilarna. Det gjorde INTE de här två. Bilarna "i ryggen" och mörklagda. Nästan så jag funderade på att fråga: "Vill ni bli överkörda eller...".

Dessutom berättades det på radion imorse att ett försäkringsbolag gjort undersökningar just kring detta med reflexer... Hm.

Förresten; Lotta, du fick rätt. Bädden jag köpte i Göteborg blev historiens dyraste tuggleksak. Otto VILL verkligen INTE ha något mjukt att ligga på i hundhuset på dagarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sorry. Det är ju faktiskt inte alltid man vill ha rätt. ;-)
På tal om dyra hundgårdsprojekt; när Iza hundkoja var klar inköptes det en svindyr hundlucka. Har för mig att den kostade 6-700:-? Hon fick träna på att gå in och ut under överinseede av mig och det fungerade. Första gången hon skulle vara i hundgården/kojan såg hon det som dagens projekt att montera loss den och dela upp den i mindre bitar?! Hon har aldrig varit lagd åt det destruktiva hållet egentligen, men någon lucka ville hon uppenbarligen inte ha, och ingen koja heller visade det sig. Kojan tuggade hon dock inte sönder utan där körde hon ignoreringsmetoden.