måndag, januari 28, 2008

Jag vill göra en polisanmälan...

... det är någon som har stulit januari!!! så sa en kollega för ett par år sedan - nu känns det likadant igen! Var blev den här månaden av liksom?? Och helgen ska vi inte tala om... Jag är alltså inte död, blåsten har inte tagit kål på varken el eller telefon/internet-lina, men tiden räcker liksom inte till!

Igår blev det till slut vackert väder i alla fall. Dagen började med hällregn (lagom när jag åkte till skogen för en runda med Hampe och husse åkte åt ett annat håll för att jaga med Otto) men lagom när jag gått min runda började det spricka upp så sakteliga, och på eftermiddagen så sken solen! Några plusgrader och så kändes det plötsligt som mars istället för januari. Det är lite oroande för det är väldigt mycket träd och buskar som nog tycker att "nu är det vår" med denna milda vinter. Idag var det dock lite vinter igen på morgonen, 2 minusgrader och skrapa rutorna på bilen... Ska bli intressant att se hur vädret utvecklar sig under dagen.

En av våra hundägande grannar ringde igår på em och undrade om vi ville följa med på en promenad i det vackra vädret - tja, varför inte...! Så det blev en ganska bra runda i närområdet hemmavid också. Sen var jag DESSUTOM ute och joggade lite senare, dock ensam - tyckte faktiskt hundarna fått motion så det fick räcka för dagen.

B tog ner ljusslingorna ur träden på em också (när det nu var vackert väder) - nu får julen vara slut... Jag skulle plocka ner julgardinerna och sätta upp de "vanliga" - dock måste de strykas först. Hur tusan kan raka tygstycken ta sån tid att stryka?! Ok, en del i det hela är nog att jag har ett sladdlöst strykjärn = måste ta paus med jämna mellanrum så det får värma upp sig. Börjar faktiskt fundera skarpt på om det inte var bättre att trassla in sig i sladden till det gamla hederliga ångstrykjärnet!! Jag börjar också emellanåt fundera på en sån där maskin som är på TV - men funkar det verkligen och är det värt pengarna... Jag stryker ju verkligen inte särskilt ofta, har försökt rationalisera bort alla kläder som "kräver" strykning. B är ju ingen "skjortperson" heller tack o lov - han trivs bättre i olika slags tröjor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte testat någon modern ångstrykstation men däremot ett gammalt muskedunder hos fotografen och jösses vilken skillnad, det var nästan roligt att stryka. Men jag säger som du, det är mycket tveksamt om det är värt pengarna...?

Unknown sa...

Januari??? Vad hände med 2007?