torsdag, januari 03, 2008

Jag ser det snöar!

Nu har det faktiskt snöat till och från i 3 dagar... Det hela började på nyårsdagen då stora "fluffiga" flingor plötsligt började falla från himlen. Inte i någon större mängd dock, men tillräckligt för att skapa ett tunt vitt täckte på marken.

Igår var första arbetsdagen efter helgerna och det var väl OK. Det hade kommit mer snö under natten men temperaturen hade krupit uppåt så det slaskade redan på morgonen. Jag tillbringade dagen i Helsingborg och där var det ingen snö alls, så döm om min förvåning när jag körde hemåt och kunde konstatera att ett par mil utanför stan frös det på och snön låg igen. Genast blir det lite ljusare på kvällar och morgnar!

Idag har det snöat till och från hela dagen och nu börjar det faktiskt bli ett "hyfsat" vitt täcke. Dessutom blåser det (jag bor ju i Skåne...) så det virvlar runt bra mycket från tak och träd osv.

Igår kväll/i natt fick jag återigen vatten på min helt ovetenskapliga kvarn apropå kaffe på kvällstid. Jag ska INTE dricka kaffe efter kl. 19 på kvällarna. Gjorde detta en kväll under ledigheten också och låg då vaken och vred mig i 1½ timme innan jag gav upp och började lösa korsord - tur att B sover hårt! Han hade inte ens märkt att jag tände sänglampan... Igår kväll var det dags igen, återigen samma miss... De som hävdar att det bara är "snack" att man inte kan sova om man har druckit kaffe, kanske kan ta ett "snack" med de "receptorer" i min kropp som uppenbarligen går igång på koffeinet. Vi fastnade framför en "kort-serie" på TV igår kväll så det blev lite halvsent redan där, och sen var jag vaken i minst 1 timme efter att vi gått och lagt oss... Blev inte så många timmar sömn eftersom klockan drar igång 05.30 när det är arbetsdag. Ibland kan jag förstå kompis H som ondgör sig över det här med att man "måste" jobba - men det är ju så det är... Pengarna måste in till tak över huvudet, mat, hundar osv. Visst, jag hade inte haft sysselsättningsproblem om jag haft inkomsten säkrad. Men hur många har den "lyxen"? Ingen jag känner i alla fall.

Hundträningen har legat lite lågt under helgerna, det har mest blivit promenader för Hampus och "skarpt läge" dvs jakt för Otto. Förra torsdagen var vi helt ensamma ute på BK! Får väl se om vi ska ge oss på att åka dit idag med tanke på vädret, eller om vi kurar in hela familjen under en pläd framför TVn istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pläd framför TV:s låter som en god idé tycker jag. ;-)

Unknown sa...

Vi kan byta - du sover gott efter kaffedrickande och jag får uppiggande effekt av det? Min hjärna har inte fattat att man ska bli pigg av koffein...