måndag, juni 02, 2008

28 grader i skuggan...

... "och luften står still"... Puh! Det var lite i varmaste laget idag när jag kom hem från jobbet!!

Tog en lite kortare promenad än normalt med hundarna - att släpa runt dem hela rundan i den hettan kändes inte som nån bra idé. Husse var på klubben och hjälpte till med modifiering av en reklamskyltshållare, så jag baxade in Hampe och Otto i bilen, drog på ACn och körde dit jag med. Hampe fick vila i värmen - han var inte riktigt bra i magen och jag misstänker att det har med värmen att göra. Otto fick köra lite lydnad - linförighet, lägganden, inkallning, fritt följ (ja, jag vågar koppla loss nu - så länge jag är ensam på plan) och en kort platsliggning. Passade även på att leka lite "pinneletning" dvs la ut några spårapporter på plan och gick förbi - mycket beröm för intresse/upptagna pinnar!

M startade en valpkurs så vi fick även vara "demonstrationsekipage". Kontakt, sitt, ligg, gå fint i koppel och inkallning.

Tog en liten runda i trädgården nu ikväll och ser man på - ett slemmigt kryp hade tagit sig fram ur gömmorna. En död snigel är en bra snigel... (Jag vet att det finns vissa som inte förstår denna mordiskhet som utbryter hos många av oss då det gäller sniglar - dessa personer är dock oftast inte drabbade själva!)

En filosofisk fundering har smugit sig på den senaste tiden. Med tanke på bensinpriset och miljöpåverkan: När börjar det "löna sig" att handla i en lokala affären istället för att köra till stormarknaden, rent ekonomiskt - bensinpris kontra matpris (högre i lokala affären)? Och eftersom utbudet av ekologiska varor är mindre där - kan jag "försvara" mig med att jag då släpper ut mindre koldioxid när jag inte kör till stormarknaden?

Inga kommentarer: