fredag, juni 13, 2008

Disk = tempohöjare?

Igår hade vi klubbtävling i agility. Det blev en ganska liten tillställning - vi var 4 deltagare... Men någonstans måste man börja! Tyvärr tror jag att det faktum att det är a) skolavslutningstider och b) kurserna är slut, gör att vissa som "borde" varit med inte kom.

Hur som helst - jag drog startnr 1 och agilityklassbanan såg "ruggig" ut vid banvandringen... Vi kom till hinder nr 5 som var slalom innan vi diskade oss. Av någon anledning gick Hampe nämligen ur slalom med 3 portar kvar och bestämde sig för att ta balansen en gång till (den var hinder nr 3 och uppfarten stod ungefär parallellt med där slalomet slutade). Nu har vi ju så klart principen "kör klart" när det är klubbtävling och nu hände det märkliga. Hampe som varit lite "seg" rent tempomässigt fram till disken - kom igång i full fart (vi började om från hindret före slalom) och jäklar vad det gick resten av banan. Frågan är om det är jag som "slappnar av" och jobbar bättre när det inte "spelar någon roll" längre?! Dessutom var banan inte alls så svår som den såg ut vid första anblicken utan det fanns ganska tydliga linjer även för oss med klass I-hundar!

I hoppklassen så tog vi oss i mål med en vägran, den kom på slalomet. Svårt att säga vad jag gjorde där - fick göra ett byte eftersom vi inte har ett fungerande högerslalom så det är möjligt att jag "tryckte" ut honom ur ingången. Nåväl - vi kom runt i alla fall! Alltid något.

Ikväll är det lydnadstävling på klubben. Vi är anmälda, men jag har sagt att jag bestämmer mig ikväll om jag verkligen ska starta. Är det 25 grader varmt - kan jag glömma att tävla. Ösregnar det - kan jag också glömma att tävla. Allt däremellan - ja, då får jag nog ta mig i kragen och ställa upp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller tummarna för er ikväll. Tror inte att det blir varken regn eller 25 grader varmt.
Ia