måndag, juni 02, 2008

Sommar!

Jaha, då är det alltså juni månad och officiellt sett sommar - jag har t.o.m tagit på mig "sommarskorna" idag. Återigen vill jag göra en polisanmälan - den här gången är det någon som har stulit maj?!

Med tanke på att det i helgen har legat runt 25-gradersstrecket på termometern (eh - varför snackar jag om streck, när vi har digital termometer?!) så är det verklien högsommarkänsla. Helgen har gått åt till - bygge, städning, tvätt... Äntligen har jag kommit neråt i tvättkorgarna som blir överfulla i veckorna just nu. Normalt sett vid den här tiden på året och den här väderleken, så kan man ju tvätta på kvällen, hänga ut och låta det torka under påföljande dag. Men just nu, med pågående bygge och därpå följande damm osv, vågar jag inte göra så - det känns liksom meningslöst att tvätta och sen riskera att alltihop ändå måste tvättas om när man kommer hem.

Lite hundpromenader har det så klart blivit också men ingen regelrätt träning. Det har helt enkelt varit för varmt för att göra något "vettigt". Lillebror har dessutom blivit dålig i magen vid 2 tillfällen då vi kört vattenapportering så nu är frågorna - blir han kall om lilla magen och tål inte det? Eller får han i sig något med vattnet som han inte tål? Ni som vet hur Birks sjukdom började, förstår att vi blir nervösa över dålig mage.

Igår öppnade anmälan för Göteborgsvarvet 2009 och nu finns det ingen återvändo för jag har anmält och skickat pengarna. Så nu måste jag ut och springa hela vintern också. Tyvärr har det blivit lite uppehåll i löpträningen den senaste veckan pga alla andra aktiviteter (och värmen) men nu ska det bli ordning på det.

Det var också medlemsmöte i HU-distriktet. Ett försök att dra lite mer folk var en föreläsning om massage och stretching. Intressant att B börjar visa stort intresse för friskvård av hund! Tyvärr var det inte så många som kom på mötet, det kom dessutom 4 sena återbud från deltagare. Lite tråkigt. Jag tror dock att de som var där tyckte det var givande. Om inte annat är det nyttigt med en påminnelse om sånt här - jag har ju varit på en heldagskurs i massage och stretching men först den senaste tiden faktiskt börjat tillämpa detta. Det är så mycket man "borde"... Usch, dåligt samvete...

Trädgården börjar stå allt mer i blom, igår blev det lite mer sommarblommor till stora krukorna. Börjar ju lära mig lite vad sniglarna äter och inte äter... Petunior tänker jag inte ens försöka med på "marknivå" i år - kommer få nog jobbigt med att freda dahliorna misstänker jag. Tack vare värmen och torkan verkar sniglarna hålla sig undan ganska mycket, men igår lyfte jag på en säck jord och därunder... Hualigen, där låg det ett gäng och lurade. Fram med planteringsspaden. Mer säger jag inte...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Faktum är att jag tvättade igår kväll och hängde ut. I skuggan. Det var torrt efter en dryg timme... Spoooky. ;-)

Unknown sa...

Usch, snigelmonster. Det är rätt, på asen bara!

Anonym sa...

Inget ont som inte har ngt gott med sig...eller jag menar tvärtom...sommarn som har med sig sniglarna alltså;)