söndag, juni 22, 2008

Mellan hopp o förtvivlan...

Den minnesgode läsaren vet att jag blir lite "nojjig" när hundarna blir dåliga i magarna. Förra helgen trodde jag ju att vi avslöjat en möjlig källa. Efter några dagar på diet så började ju Ottos mage räta upp sig - men så var det en snäll klubbkamrat som stack åt honom en godbit "för mycket" i torsdags och så var det färdigt igen... Igår verkade det dock ha stabiliserats - men då var det Hampus som var "kass" istället?! Nästan så man börjar undra om det är nån bacill de "bollar" mellan varandra!? Idag verkar dock allt väl så det är bara att hoppas att det håller i sig. Det går ju inte att träna särskilt bra när man inte vågar använda något godis heller... Så det har bara blivit promenader under helgen.

Vi - eller framför allt husse - hade också en idé om giftfri fästingbekämpning den här säsongen. Ett kosttillskott skulle vara jättebra. Och i kombination med en spray kunde det väl fungera? Det gjorde det INTE, kunde vi konstatera i veckan. När vi plockade 5-6 fästingar på vardera hunden så bestämde jag mig; nu blir det Exspot igen. Det blev det också, på midsommaraftonens morgon. Den sista (?) fästingen plockade vi igår morse - förhoppningsvis.

Det fortsätter regna "till och från" vilket gör att lustan för trädgårdsarbete är minimal. Måste bara komma ihåg att vattna i växthuset och några andra ställen där inte regnet kommer åt.

Imorse hade vi "anti-igelkottsträning" också. Otto har ju inte riktigt förstått att igelkottar inte är jaktbart vilt - de är ju faktiskt t.o.m. fridlysta. Men den boken har Otto inte läst... Imorse vid 9-tiden hade dock en Pigge (eller Pigga) irrat in på tomten och gick och mumsade (förhoppningsvis på sniglar). Då skickade jag ut husse för att köra lite förbudsträning på husses hund. Och minsann - efter några skarpa tillsägelser började lillebror gå stora rundor och bakom husses ben. Igelkotten såg förvånansvärt oberörd ut av det hela och mumsade vidare. Så småningom ilade den dock iväg ut mot friheten utanför vårt staket. Jag iakttog det hela genom fönstret och några "träningspass" till lär behövas. Det svåra är bara att "tajma" igelkotten... :-)

I övrigt har jag idag varit på utbildning/info om tävlingslederi i lydnaden, framför allt elitklass. Mycket att tänka på...

När jag kom hem därifrån så var det tänkt att vi skulle göra vid en älgstek. Det var ju bara det att den vägde dryga 3 kg, typ... Så jag började med att dela köttbiten till mer hanterbara bitar. 2 av dessa är nu tillredda som "vanlig" stek. En kommer att bli pastasås (om en stund, när jag har återfått inspirationen) och den 4:e biten ligger i marinad och ska bli rostbiff om ett dygn eller två. Det känns ju lite fånigt att springa och köpa kött när vi faktiskt har ganska gott om varan i frysboxen! Tror jag ska lägga någon dag på semestern på att mala en del kött till färs och göra pannbiffar, köttfärslimpa och annat... Oj så husmoderligt det lät helt plötsligt!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vet du - jag tror älgpannbiffar är alldeles ypperlig uppladdningsmat inför tjejmilen! :)))

En sak slog mig - hur passar antifästingkosttillskottet (puh!) ihop med pojkarnas dåliga magar, finns det nåt samband där tro?

Bibbi sa...

Med pasta till är det säkert bra uppladdningsmat.

Tanken ang antifästing har slagit mig också - "pillren" verkar dock snarare ha stabiliserat Hampes mage, MEN jag är lite fundersam till om de har slickat på varandras päls och fått i sig den där "naturliga" sprayen - och hur bra DET kan ha varit...? Igår var magarna ok i alla fall...