tisdag, juni 10, 2008

Det blåser!

Något regn har vi inte sett till ännu, trots att molnen hängt tunga nu två morgnar i rad. Imorse var det t.o.m lite daggfuktigt i gräset - jag hittade två sniglar i en rabatt som raskt förpassades till snigelhimlen. Däremot blåser det - rejält.

Nu ikväll har jag varit på klubben och förberett lite inför tävlingen på fredag kväll. De som ska sköta kansliet är lite ringrostiga och ville ha en genomgång av Aldurs m.m.

Passade på att träna lite lydnad också. Hampus fick köra alla moment utom hoppet i tvåan. Om ett dåligt genrep är bra, så borde rutan sitta på fredag ;-) för idag gjorde den det INTE. En gammal klubbkamrat beskriver i sin blogg hur hon - eller snarare en annan klubbkamrat - kommit på att hunden nog "flippar ur" på tävling pga att det då är streck runt rutan, det hade hon ju aldrig på träning. MEN - det kan inte jag skylla på. Jag har tränat med målade linjer (efter tävlingar/träningstävlingar) och plastband (som jag haft med mig) och då funkar det. På träning. Det enda jag inte har testat på träning är sågspån men det har vi tack o lov inte drabbats av på tävling heller - ännu. Övriga moment gick bra förutom inkallningen där han "sprang igenom" ställandet första gången och viss koncentrationsbrist i fjärren. Det pågick storstädning av området inför tävlingen så det var röjsågar och annat som väsnades - återigen visar det sig att han ÄR störningskänslig, min hund!

Otto fick sig också ett lydnadspass. Fritt följ, läggande, platsliggning och så började jag peta lite med metallapporten. Konstaterade ju snabbt att träapporten inbjöd på tok för mycket till lek och tugg så jag tänkte försöka köra in metallen först och på så vis förhoppningsvis slippa tugget. Vi får väl se om den teorin håller. Han har inget emot att ta metallen i alla fall.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kanske Ruta 1.02 helt enkelt inte är anpassat för hans operativsystem? ;) Full poäng för envishet iallafall!

Bibbi sa...

B brukar ju säga att Hampe har 2 hjärnceller och dessa är största delen av tiden osams. Det verkar ju stämma när det gäller just rutan... ;-)