torsdag, augusti 16, 2007

Bockjaktspremiär och kontorshund

Idag är det bockjaktspremiär och eftersom jag delar mitt liv med en passionerad jägare så påverkar dylikt även mig. B stack väl hemifrån nån gång mellan 3 och 4 imorse, tror jag, och tog så klart Otto med sig för att ha som ”tillgänglig eftersökshund”. Vi har diskuterat en del fram och tillbaka om Hampus skulle följa med också men till slut blev det så att han blev hemma – efter att jag kollat med de närmaste kollegorna att det OK att ta med honom till jobbet nu torsdag och fredag.

Så idag är Hampe-stampe ”kontorshund” och ligger största delen av tiden (hittills) under mitt skrivbord och sover snällt. T.o.m vår högste chef har varit inne och hälsat på (visserligen av ett annat skäl) och tycker bara att det är trevligt att vi har fyrbent besök! Sånt är så skönt… I synnerhet när man hör talas om andra ställen där det är ”usch och fy” och totalt otänkbart att ta med hunden till jobbet. Har till och med frågat en av våra pälsdjursallergiker när jag satt på ett annat våningsplan, personen konstaterade själv att ”ja för min del så tycker jag ju OM hundar, men jag kan ju tyvärr inte umgås med dem, så mig gör det inget så länge de håller sig på ditt rum”. OK, jag kan ju inte ta med hund/-ar regelbundet, men när det är något ”akut” så här så går det bra vilket är skönt – det vågade jag ju knappt drömma om när jag började på jobbet!

Igår var det styrelsemöte på HU-klubben för första gången på 3 månader. Senaste mötet som var planerat i juni blev inställt pga att folk var upptagna med annat… Suck… Prioritering är en svår konst, onekligen. Nu försöker vi köra på och satsa framåt i alla fall! Nästa möte blir ett ”planeringsmöte” eller vad man ska kalla det – vi ska försöka brainstorma lite kring hur vi vill att verksamheten ska se ut framöver. Kan bli en intressant övning – jag tänkte försöka väva in lite olika saker som jag har lärt mig under årens lopp på diverse ledarskapsutbildningar och annat. Tyvärr har vi ju tappat en kraft då S bestämt sig för att flytta tillbaka till Stockholmstrakten. Inte så konstigt kanske då främsta anledningen till att hon flyttade ner hit var en pojkvän – som hon inte har längre… Men vi förlorar en instruktör och entusiast, synd. Bara att önska lycka till i framtiden…!

Eftersom mötet blev så långt blev det ingen träning av för mig och H. Kanske lika bra det – vi vilar oss i form till tävlingen på söndag? Jag är ju fortfarande inte säker på att jag verkligen ska vara med där, beror på vädret som jag nämnt tidigare. Men eftersom jag har flera klubbkamrater/kursare från vårens lydnadskurs, som ska vara med i lydnadsettan och det är på "grannklubben" så har jag kommit fram till att jag nog åker dit och tittar i vilket fall som helst. Eftersom "värme" inte är ett "giltigt skäl" för återbetalning så kan jag lika gärna stryka mig på plats, som på telefon på morgonen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har sagt det förut och säger det igen; jag blir sååå avundsjuk på att du har så kloka arbetskamrater!

Bibbi sa...

Jag vet... de är alldeles fantastiska!