fredag, augusti 03, 2007

Träna, träna...

Är det inte hundar så är det löpning, just nu! Det är bara 3 veckor kvar till Tjejmilen (på söndag).

Igår körde B till skjutbanan så jag fick nöjet att träna bägge hundarna på BK. Och det ÄR faktiskt ett sant nöje att träna med Otto! Han är verkligen arbetsvillig den hunden. Körde lite linförighet, lägganden och "ligga kvar". Vågade inte ge mig på koppellösa övningar eftersom a) jag inte hade någon visselpipa på mig och b) det satt en rottis-liknande hund på "åskådarplats" som inte verkade så trevlig. Och Otto lever ju i tron att eftersom han älskar alla, så älskar säkert alla honom tillbaka också. Jag kände mig inte helt säker på att rottisen skulle älska tillbaka, snarare tvärtom.

Hampus fick köra fritt följ, rutan, apportering och fjärrdirigering. Allt gick väl hyfsat bra utom att det var strul med första skicket till rutan IGEN. Det är ju själva den... Men det SKA gå. Nu har kallelsen kommit till nästa tävling också. Bara att traggla på. Nu börjar det ändå kännas som att skapliga resultat finns inom räckhåll - såvida det inte blir 25-30 grader. I så fall ska jag nog ringa och stryka mig...

Idag har jag sprungit en runda och utöver vanliga promenaden fick Otto följa med. Det här var hans längsta löprunda hittills och mer än den (dryga 5 km vilket tog nästan 35 minuter i ett behagligt tempo) ska han inte följa med på just nu. Han blev faktiskt ganska trött, i synnerhet sista kilometern verkade han lite tagen. Och då försökte jag som sagt hålla ner tempot!

Ikväll har vi dessutom grillat. Det är ju inte så ofta det har funnits chans till det i år så det gäller att passa på. Vi kunde t.o.m sitta ute och äta! Prognosen ser riktigt lovande ut för helgen. Vi får väl se om meteorologerna (hm - blev stavningen rätt där?) får rätt!

Inga kommentarer: