onsdag, augusti 22, 2007

Åt fel håll?

Tjosan, så gick det några dagar igen. Har varit förpassad till Malmö i 2 dagar, inklusive övernattning, pga möten i projektet. Det blir långa och stundtals jobbiga dagar, men det är ju sånt som ingår så att säga. På bonussidan låg väl måndagkvällens middag. God mat och mycket mat! Eftersom det dessutom pågår Malmöfestival blev vi stående på Stortorget en stund där Nisse Hellberg spelade.

Igår var vi på BK, det var dags för instruktörsmöte igen. Vi passade även på att träna lite apportering med skott med Otto. B förde hunden, jag slängde fasanen och M sköt… Jodå, nog apporterar han och i den mån han reagerar på skott så är det ju det typiska jakthundsbeteendet – kolla av VAR det smäller.

Sen kom vi till det som då gick åt "fel håll". Mitt försök till träning med Hampus, som var mer förvirrad än vanligt, försökte köra rutan och apportering men det gick INTE bra. Urk. Möjligen kan det faktum att en överambitiös (?) medlem i Plan- & Stugsektorn började sprida gödsel på plan medan vi höll på, ha påverkat det hela. Ibland tänker inte folk som inte tränar för tävling själva riktigt på att de där konerna kan betyda något osv…

Instruktörsmötet var väldigt välbesökt och det är så skönt med lite strukturerad verksamhet efter allt… strul (eller vad man ska kalla det) i HU-klubben. Min tanke inför hösten på BK var väl att möjligtvis hjälpa till med någon lämplig kurs och hastigt och lustigt ska jag nu tydligen assistera H, som jag höll tävlingslydnad med under våren, med Allmänlydnad under oktober-november. Det blir nog bra! Vi ska även göra en ordentlig avslutning med tävlingslydnadskursen nu i början av september.

Fick även PM:en till söktävlingen klara, det blev inte så många ekipage – totalt 9 st i alla 3 klasserna. Det var ett tag sen jag jobbade med tävlingsprogrammet helt på egen hand så det kändes lite ”rostigt” men det kom sig så småningom. Anmälningar har jag inte lagt in på väääldigt länge, kom jag på. Men det gick bra det med, efter lite krångel.

Fick för första gången ett PM till en lydnadstävling per mail idag. Så nu får vi fortsätta traggla och se om det går att få styrsel på ekipaget...

Inga kommentarer: