onsdag, september 17, 2008

Det man inte har i huvet - del II

Igår hade vi möte med jobbet i Lund. Det i sig är inget märkligt, inte heller att vi travade iväg till närmaste "hak" med hyfsad mat och snabb servering när det drog ihop sig till lunch. Det som var mindre bra var när jag, ca 1 timme efter lunch, sträckte ner handen för att ta upp en halstablett ur handväskan. (Lite smårosslig i halsen har jag varit några dagar, men inget som vill bryta ut "på riktigt"... och dessutom började "paltkoman" slå till...)

Det var då jag upptäckte att väskan var - borta!! Började lite försynt (hur försynt man nu kan vara i en lokal med bara 9 personer i) väsa till de omkringsittande "såg du om jag hade min handväska med mig tillbaka från lunchen". Ganska raskt insåg jag att - nä, det hade jag nog inte. På med jackan och galoppera iväg till lunchstället med en puls på närmare 200 kändes det som (min maxpuls när jag var vältränad i slutet av tonåren låg på 208, och maxpulsen ska enligt alla normala begrepp sjunka med stigande ålder). Gissa om det var ett ton sten som föll från mina axlar när det visade sig att personalen tagit hand om min väska direkt när de dukat av efter oss!! Allt fanns alltså kvar i den, från halstabletter till kontanter och kort. Men man hinner tänka mycket i det läget kan jag säga... Inte minst att jag borde sluta släpa runt på denna "handväska" - bra att ha grejorna till jobbet kan jag stoppa i ryggsäcken och plånboken kan man ha i jackfickan!!

Mötet drog ut på tiden och jag kom hem sent så det blev inte mycket "vettigt" gjort. Det är såna här gånger som jag konstaterar att det är tur att jag har lagt "min" kurs på onsdagar nu under hösten. För just de här mötena (projektmöten) ligger alltid på tisdagar. Idag ska jag alltså försöka få protokollet från mötet ur händerna och jobba vidare med diverse dokument.

Förresten är det nu officiellt höst. Jag tröttnade igår på att frysa på tågstationer och tog fram den "lite" fodrade höstjackan (som jag nästan glömt att jag hade). Imorse när jag gick ut var det 4,8 grader - men det är nu ett strålande höstväder, blå himmel och soligt. Ska vi få tidig frost i år, är onekligen en fundering som kommer i mitt huvud (tänker på mina stackars kaktusdahlior som fortfarande blommar). Ifjol tror jag inte det frös på förrän framåt jul, om ens då. Det var en väldigt seg och mild höst om jag minns rätt. Minnet - bra men kort?! Dags att läsa sin egen blogg, för att friska upp minnet, kanske??

VG
Förresten så fick jag igår respons på min inlämningsuppgift från i söndags. Den blev Väl Godkänd!! Härligt. Nu ska jag bara försöka "hänga i" och "hänga med" i båda kurserna. Måste t.ex. ta mig i kragen och beställa hem kurslitteraturen. Biblioteket har nämligen inte resten av böckerna jag behöver.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Fy vad jobbigt!!! Tur att det var vaken personal där, skaffa nya saker är ju himla jobbigt och onödigt!
Höga pulsen där kanske får bacillen att bryta ut ordentligt (så du blir av den!) eller jagar bort den, hur känns det nu?
Grattis till VG! Fortsätt så! :)

Bibbi sa...

Bacillen hänger kvar. Om det nu är en bacill. Jag börjar så smått fundera på om det finns något som kan "flyga i luften" som man kan vara allergisk mot så här års (kall luft kanske...?)?? Det är lite samma sorts snuva som på vårkanten när pollensäsongen exploderar, nämligen?!

Anonym sa...

Här har vi redan haft frost, i lördags natt...

Grattis till VG och hoppas förkylningen bestämmer sig. Och tur med väskan...