tisdag, september 30, 2008

Fördomar?

Det är inte så ofta som feministen i mig tar ton, men ibland så...

Råkade häromdagen snubbla in på wachtelhundklubbens diskussionsforum. För att göra en lång historia kort så finns där diverse inlägg om en hund som tydligen används som... slagträ (?) i en separation/skilsmässa. Husse är ute på nätet och hävdar att hunden är stulen, enligt andra källor är det matte som har hunden och det är matte som har "rätt" till hunden av olika skäl.

Det som gör mig mest irriterad är när det genast börjar ifrågasättas om matte verkligen kommer att ta hand om hunden på bästa sätt dvs se till att den får jaga... Naturligtvis står det mansnamn vid dessa inlägg. NÄR ska (vissa av) männen i den svenska jägarkåren få in i sina hjärnor att det faktiskt är så att kvinnor är en ökande andel av jägarna i Sverige?! Jag tror inte att detta ifrågasättande hade dykt upp om det varit omvänd ordning dvs att hunden befunnit sig hos husse... Vad tror ni, kära läsare???

(Och nu åter till arbetsuppgifterna - protokoll...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Troligen inte...

Unknown sa...

Nämen jaga gör väl bara riktiga karlakarlar???
Läste ett inlägg igår av en tjej som var irriterad på att få höra att hon skulle väl springa tjej-Lidingö och inte långa varianten, det var ju bara för tuffa grabbar. Liknande resonemang...