fredag, september 12, 2008

Tappad sug...

Idag var dagen då jag skulle - trodde jag - snabbt titta igenom och sedan kunna godkänna den första manualen i en "riktig" version. Redan på sidan 2 hittade jag första felet. Antalet sidor som dokumentet består av. På sidan 3 hängde, helt oförklarligt, en rubrik kvar på engelska (OK, det borde vi ha sett tidigare - men när allt annat har varit på översättning så borde väl även DET ha översatts utan att vi skulle behövt kommentera det).

När jag bläddrat mig igenom ca 25 sidor av dokumentet (av 114) började jag totalt tappa sugen. Sidbrytningar som har "hoppat iväg" så att avsnitt som hör ihop bryts av mitt i, text som hör ihop med en viss bild har flyttat över till nästa sida osv. Jag blev nästan gråtfärdigt och min motivation till arbetsuppgiften i fråga gick totalt ner i bottenläge. Saker som jag/vi påpekade för flera månader sen är nu lika illa igen. Det verkar som att mycket av detta kan vara förorsakat av att vår leverantör, utan att vi har bett om det, har dragit upp storleksgraden på texten (typ gått från 10 punkter till 12). Visst skulle det öka läsbarheten, men det känns viktigare att "hålla ihop" stycken, kapitel och text+bild. Varför börja klydda med en sådan ändring NU, när vi var så nära... Och utan att kontrollera att det inte händer något "konstigt" i dokumentet?!

Nä, nu får det bli lunch och nya tag efter lunchen. Eller visst ja, då har vi ju telefonmöte. Nåja, kanske kan bli peppad av projektkollegorna då.

1 kommentar:

Unknown sa...

Fattar inte att sättare kan göra såna dumheter hela tiden! De inser inte att de får tillbaks jobbet lika fort och skäll dessutom...