lördag, september 20, 2008

Utan tvivel...

... är man emellanåt lite knäpp. Idag t.ex. hade jag ingenting inplanerat. Inga tävlingar, inga möten, inga "måsten". Bortsett från att jag som vanligt har en miljon projekt på gång här hemma och två hundar som behöver motion och aktivering, och så mina studier... Vad gjorde då jag, en dag som denna? Jo jag kör glatt till Hässleholm, där jag normalt sett tillbringar mina arbetsdagar, för att titta när några av mina glada hundungdomskompisar tävlar agility?! Hm. Lite knäpp är man kanske? Fast nu var det faktiskt tillresta människor från "utanför Skåne" som jag inte träffar så ofta och det är kanske en bra "ursäkt"? Eftersom tävlingen pågick hela dagen bestämde jag mig dock redan från "start" när jag började fundera på den här utflykten, för att jag inte behövde vara där när tävlingen började kl. 8 på morgonen. Jag åt istället frukost i lugn o ro och tragglade mig igenom ett par "online-föreläsningar" i arbetsrätt.

Sen blev det ett antal timmar i publiken i alla fall... Lite knäppt känns det att åka på hundtävling bara för att titta, jag hade tyckt att det känts lika avigt att åka på en lydnadstävling på detta sätt antagligen. Nåväl, det var kul att träffa "alla" jag åkt dit för att träffa (och några till) i alla fall. Och lite extra bonus att H vann 2 av klasserna. Grattis grattis!

Husse drog iväg söderut i Skåne igår, med jaktkompis A och husvagn, och har en riktig heldag... Han ringde när jag var i Hässleholm och meddelade att jakten skulle pågå till typ mörkrets inbrott ikväll. Plötsligt fick jag lite mer studietid... Jag måste köpa ett par hörlurar till datorn, det funkar liksom inte att jag ska titta/lyssna på föreläsningar på kvällarna, när B vill titta på tv.

Hundarna har inte fått göra så mycket idag i ärlighetens namn, mer än promenader. De fick ligga i bilen mest hela tiden på tävlingen, men känner jag Hampus rätt så betyder tyvärr inte det att han automatiskt kopplar av, som lillebror gör. Det ska bli intressant att se hur den här "uppladdningen" funkar imorgon. En halvdag på tävling utan att få göra något... Förhoppningen är att han är lite extra taggad på att jobba imorgon. Vi får som sagt se. Dessvärre verkar det bli sol imorgon igen, det har klarnat upp under dagen idag. Suck. Lite mulet hade varit bättre väder...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ytterst sällan jag åker på tävling för att bara titta, och då känns det konstigt. Men man borde nog göra det oftare, för det är nyttigt att se andra. Alltid lär man sig något. Lycka till i morgon. :)

Anonym sa...

Hej Bibbi!

Jag tyckte det var roligt att du kom förbi igår till Hässleholm. Tänk att så många hundungdomare från Sveriges alla hörn kunde sammanstråla på ett stort fält i middle of nowhere...

Synd med lydnaden, nya tag till nästa gång!

Hälsa Bengt!

Kram Hanna och Janis