torsdag, september 11, 2008

Lite av varje

Idag har jag jobbat med översättningar och formuleringar i systemet (jag är ju något av projektets "språkpolis") och manualerna till det. Ibland blir det ganska roligt... "De färgade ljusen och ljuden indikerar att..." Hmm... ett färgat ljud?! Konstaterade också att jag just nu är svindlande nära det jag brukar använda mig av när jag går på anställningsintervju (OK, det händer ju inte SÅ ofta, men de gånger jag varit på intervju har jag använt mig av den här varianten). Frågan om "starka sidor/egenskaper" brukar ju dyka upp och då svarar jag (bl.a.) "noggrann". Eftersom jag vanligtvis söker jobb i det administrativa facket så brukar ju detta anses bra. Som svar på "svaga sidor" blir det då att "noggrannheten kan gå mot petighet". Och just nu börjar det kännas som att jag vinglar på gränsen. Hur noga ska man vara, hur många detaljer kan vi "släppa" i det här läget? Kommer det någonsin att "städas upp" framöver om vi släpper vissa saker nu?

Kvällen tillbringade vi, som vanligt på torsdagar, på klubben. Det blev lite agilityträning i begränsad skala. Det pågick nämligen "test" för de som vill gå kurser över "allmänlydnadsnivå" under hösten... Ibland blir jag lite matt - lite störning ska väl hundarna klara om de ska kunna gå tävlingslydnad eller agilitykurs?! Och våra hundar drar ju inte precis iväg till andra änden av plan och jagar testekipage. Suck.

I och med att det nu är "testat och klart" med tanke på nybörjarkurs agility, så kunde vi äntligen få styrning på när kurserna börjar och vem som tar vilken kurs. Med 15 intresserade till fortsättningskurser, så blev det till att dela dem på 2 grupper. M tar det gänget som har gått ett antal kurser förut och försöker rikta in den kursen mot tävling. Jag tar dem som gick nybörjaragility i våras och fortsätter med kombinationer, framåtsändanden och grundläggande handling. Och B får ett nytt gäng nybörjare. Sen återstår ju att se hur många som verkligen kan, när de får klart för sig vilka dagar som gäller osv. Men det är ju ett senare problem.

Jag tog ut kameran i regnet igår, dels för att plåta bygget lite (snart har vi ett tak) och dels för att plåta lite blommor. Blommorna ser ni här!






2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag vill också ha en höstblommande trädgård. MÅSTE göra något åt ogräsodlingarna. Det här året blev ju ett "hus-år" så nästa år kanske kan bli ett "trädgårds-år"?

Bibbi sa...

Nåja, alla kaktusdahliorna (majoriteten av bilderna) vissnar ju snabbt när första frosten kommer. Men på våra breddgrader kan jag ju hoppas på att det dröjer...
Jag har ju en vision när det gäller trädgården, att få till det på ett sånt där fiffigt och proffsigt sätt så att vårlökar ersätts av tidiga perenner, och sen kommer det ett gäng sena perenner som blommar och till slut lite höstblomster. Tyvärr får jag nog inte till det förrän den dag jag har råd att hyra in en trädgårdsarkitekt eller liknande. Men skam den som ger sig.