söndag, september 07, 2008

Åter till verkligheten

Ja, då har vi genomfört klubbens första officiella agilitytävling! Och med hedern i behåll tycker vi allt (även några deltagare framförde detta).
Smolk i bägaren - lite regn och att en av funktionärerna uteblev. Vi lånade in en tävlande från en annan klubb som hjälpte oss när jag skulle tävla själv - tack T om du skulle råka läsa detta!

För min del så är ju dock regn att föredra framför solen som bröt fram lagom till mitt och Hampes andra lopp...
Men vi börjar väl med agilityklassen. Där gick det bra de första... 6-7 hindren. Sen blev det ett stopp, och trassel i slalom, men sen gick det bra igen - tills han helt oväntat hoppade genom ramen till däcket. Det var lääänge sen det hände sist så jag blev rätt paff. Och så kom det en vägran på tunneln direkt efter däcket och vips så var vi diskade. Men som sagt - när han springer på, så flyter det bra. Och framför allt är det lite mer "tryck" i starterna nu jämfört med för ett par år sedan!
Lagom till det var dags för hoppklassen började som sagt solen skina. Och när det blir varmt tycker ju Hampus (mer än annars) att jag kan springa själv. Vi hade ändå ett hyfsat flyt de första 5 hindren men sen kom jag nog för nära hopphindret som var nr 6 och bromsade själv = Hampus tvekade och sprang förbi. Ett liknande stopp till + att slalomingången sket sig, och vips var vi diskade även där. Det blev även trassel i slutet av slalomet, har börjat märka att det tenderar att bli det när slalom kommer mot slutet av loppet = Hampe vill vidare framåt mot målet och belöningen. Detta är alltså en del att träna på!! Inte minst min egen placering vid hinder osv. Sen är det lite knepigt med en sån här hund som kan springa fort eller leka snigel - hur lägga upp loppet liksom... Det blir ju helt olika handlingslösningar beroende på vad han är på för humör! Plan A, B och C kan ganska snabbt avverkas om jag säger så!
Vill man nu vara lite elak eller möjligen realistisk så kan man konstatera att nu var den "vanliga" Hampe tillbaka på banan... Hm.

Tävlingen var ju ganska liten med agilitymått mätt så vid 14-tiden var priserna utdelade och allt var undanplockat och klart. Rätt skönt faktiskt.

Eftermiddagen har vi ägnat åt gräsklippning, ogräsrensning, hundarna har lekt i trädgården... En ganska "normal" söndagseftermiddag alltså.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Huvudsaken är inte att vinna, utan att deltaga. (Gammalt djungelordspråk, eller nå't... ;-) )

Bibbi sa...

Absolut! Och jag borde egentligen veta bättre än att försöka fungera både som funktionär och hundförare samma dag. Det brukar inte bli så bra... Nya tag nästa helg, men då fokuserar vi på lydnaden igen. Rutan, rutan...